Cartofi dulci gratinați
Cartofii dulci gratinați sunt perfecţi pentru o cină delicioasă.
Ingrediente
3 cartofi dulci, bine spălați
2-3 căței de usturoi zdrobiți
150 g cașcaval ras
100 g brânză cheddar
100 g parmezan ras
50 g unt
250 g smântână pentru gătit
1 lingură făină
sare și piper, după gust
pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare
Tai cartofii feliuțe subțiri și îi așezi într-o tavă de ceramică tapetată.
Pui untul într-o crăticioară, torni smântâna, usturoiul, piper, sare, omogenizezi și adaugi făina în ploaie. Amesteci energic să nu facă cocoloașe. Fierbi câteva minute și dai de pe foc. Ții la răcorit, apoi răstorni cașcavalul, brânza cheddar și parmezanul, și omogenizezi.
Răstorni compoziția în tavă peste cartofii tăiați și o dai la cuptorul încins până când devine aurie. O servești decorată cu pătrunjel tocat fin.