Chec cu dovlecei şi brânză
9 septembrie 2017
Rețete cu legume
Poţi prepara o cantitate mai mare din acest chec, deoarece este la fel de bun congelat şi încălzit mai târziu. Va fi la fel de pufos şi gustos ca proaspăt scos din cuptor.
De ce ai nevoie pentru chec cu dovlecei şi brânză
600 g dovlecei
4 linguri unt
3 cepe
pătrunjel
600 g făină
sare
250 g brânză tare
150 g nuci
3 ouă
50 g smântână
Cum se prepară chec cu dovlecei şi brânză
Razi dovleceii şi-i storci. Topeşti untul şi căleşti în el cepele tocate, după care dai deoparte şi laşi la răcorit. Combini dovleceii cu brânza rasă, pătrunjel tocat şi nucile sfărâmate. Adaugi ouăle, smântâna, sarea şi, la final, făina. Omogenizezi compoziţia şi o torni în tăvi de chec, tapetate. Le dai la cuptor, încălzit în prealabil, până când trece checul testul scobitorii. Serveşti checul fierbinte, cu unt şi brânză.
Sursa foto http://www.ambslovesfood.com