Chec cu dovlecei şi caşcaval

21 iulie 2017   Rețete cu legume

Dovlecelul reprezintă un ingredient care nu trebuie să lipsească de pe masa ta, fie că îl foloseşti în supe, ciorbe sau chiftele. Astăzi îţi recomandăm o reţetă simplă de chec cu dovlecei, care poate fi servit ca aperitiv, ca fel principal, dar şi ca mic dejun.

Ingrediente

4 ouă 1 lingură ulei 3 dovlecei, daţi prin răzătoare şi scurgi bine de lichid 1 ceapă descojită şi tocată 100 g caşcaval 125 g făină ½ lingură praf de copt 100 ml smântână pentru gătit sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C. Cu o furculiţă, baţi ouăle şi uleiul într-un bol mic, până se omogenizează. Separat, combini ingredientele rămase într-un alt bol. Adaugi compoziţia de ouă peste ingredientele solide şi amesteci, ca să se combine. Torni compoziţia într-o tavă de copt şi o nivelezi bine. Dai checul la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte. Îl laşi să se răcească puţin, înainte să îl feliezi.

FOTO Shutterstock

Mai multe