Chiftele de dovlecei
Trebuie nepărat să încerci această reţetă gustoasă şi simplă de chiftele de dovlecei!
Ingrediente ● 2 dovlecei mari ● 2 mâini de spanac ● 2 ouă ● 1 fir de ceapă verde ● 3 căţei de usturoi ● 2 pumni de pesmet ● 200 g brânză telemea ● ½ legătură pătrunjel ● sare ● piper ● ulei, pentru prăjit ● făină Pentru sos: ● 2 iaurturi mici ● câteva frunze de salvie ● câteva frunze de mentă verde
Mod de preparare - Chiftele de dovlecei
Speli dovleceii, îi cureţi şi îi dai prin răzătoare, îi scurgi bine de zeamă şi îi pui într-un castron. Speli şi cureţi spanacul, apoi îl tai mărunt, la fel ceapa, usturoiul şi pătrunjelul şi le adaugi peste dovlecei. Presari pesmetul, sărezi şi piperezi, după gust, pui ouăle şi brânza fărâmiţată şi amesteci bine, ca să se combine ingredientele.
Iei din compoziţie şi formezi bile, le aplatizezi, le dai prin făină şi le prăjeşti pe ambele părţi.
Pentru sos, tai fin frunzele de salvie şi mentă şi le amesteci cu iaurtul, sărezi şi piperezi, după gust. Serveşti chiftelele cu sos.