Chiftele de sfeclă roșie cu sos
Chiftele de speclă roşie sunt absolut delicioase.
Ingrdiente
Pentru chiftele
4 sfecle de mărime potrivită
100 g cașcaval ras
100 g telemea rasă
5 linguri pesmet
100 g nuci, tăiate grosier
1 lingură hrean ras
sare
piper
Pentru sosul verde
2 legături de pătrunjel
1 legătură de coriandru
2 căței de usturoi zdrobiți
1 lingură hrean ras
4 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Speli sfeclele și le coci în cuptorul încins. Le lași la răcit, le cureți de coajă, apoi le dai prin răzătoare.
Amesteci sfecla cu restul ingredientelor pentru chiftele, presari sare și piper, după gust. Formezi cu mâinile umezite chifteluțe pe care le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.
Pentru sos, pui toate ingredientele într-un bol și le mixezi până când obții o pastă. Răstorni sosul obținut într-un bol.
Servești chiftelele alături de sosul verde.