Chiftele de soia şi cartofi (reţetă de post)
Pentru perioada postului aceasta este una dintre cele mai potrivite reţete. În Asia, soia este cunoscută sub denumirea de „carnea fără oase“, fiind considerată unul dintre secretele longevităţii. Această legumă ajută la scăderea colesterolului şi reduce riscul de infarct.
Ingrediente (4 porţii)
200 g soia granule 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 3 cartofi 3 linguri pesmet 2-3 linguri susan ulei pentru prăjit sare piper 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Pui granulele de soia la fiert aproximativ 30 de minute şi le laşi la scurs. Între timp, fierbi cartofii, iar când sunt gata, îi laşi la răcorit. Într-un vas pui soia, cartofii daţi prin răzătoarea mică, verdeaţa tocată, usturoiul pisat, ceapa tăiată mărunt, sarea şi piperul, după gust. Cu mâinile umezite, formezi biluţe din compoziţia obţinută, le treci prin pesmet, prin susan şi le pui la prăjit în ulei. Le întorci pe fiecare parte pentru a se rumeni.