Chiftele de varză

24 octombrie 2024   Rețete cu legume

Chiftelele de varză sunt o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru a introduce mai multe legume în dieta zilnică.

Ingrediente

500 g varză

1 morcov

1 ceapă

3 căței de usturoi

5 linguri făină

2 ouă

1 linguriță ghimbir ras

1/2 linguriță boia afumată

3 linguri amidon de porumb

sare

piper

ulei, pentru prăjit

câteva codițe de ceapă verde, pentru servit

Mod de preparare

Pui varza tocată fin într-un bol mare și o amesteci bine cu morcovul ras, ceapa tocată, usturoiul pisat, ghimbirul și boiaua, sare și piper, după gust. Separat, bați ouăle cu făina și amidonul și încorporezi în amestecul cu varză. Omogenizezi compoziția până când capătă o consistență asemănătoare cu aluatul, pe care o dai la rece 10 minute.

Formezi biluțe neuniforme pe care le prăjești în ulei încins până se rumenesc. Le scoți pe un șervețel pentru a se scurge de ulei și le servești cu sos după preferință.

Mai multe