Chiftele de varză şi conopidă
O combinaţie reuşită pentru nişte chifteluţe vegetale pe care le poţi servi împreună cu o salată.
Ingrediente (4 porţii) 250 g conopidă 250 g varză albă 2 ouă 150 g făină 100 g caşcaval sare piper ulei, pentru prăjit 300 g pesmet sau făină mărar şi pătrunjel, pentru decor
Mod de preparare
Cureţi varza şi conopida. Dai pe răzătoarea mare caşcavalul, îl pui într-un bol şi-l amesteci cu ouăle. Rupi în bucheţele conopida şi o fierbi. O scurgi într-o sită şi o dai la blender. Piureul obţinut îl pui într-un castron.
Tai varza fin şi o căleşti în ulei 5-8 minute, cu sare şi piper, după gust. O amesteci cu piureul de conopidă şi adaugi amestecul de caşcaval cu ouă. Pui
făina, mai condimentezi dacă este nevoie şi amesteci bine ingredientele.
Din compoziţia obţinută formezi gogoşele, le aplatizezi în palmă, le treci prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei până se rumenesc. Le serveşti calde, ornate cu frunzuliţe de mărar şi pătrunjel, dar sunt excelente şi reci.