Chiftele din soia (de post)
Soia, pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, este şi salvarea oricărui vegetarian sau oricui se află în plin post. Încercaţi această reţetă cu chiftele din soia în această perioadă a postului.
Ingrediente
200 g soia granule 1 ceapă 1 căpăţână usturoi 3 cartofi 3 linguri pesmet 2-3 linguri susan ulei pentru prăjit sare piper 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel Cum se prepară
Pui granulele de soia la fiert aproximativ 30 de minute şi le laşi la scurs. Între timp, fierbi cartofii, iar când sunt gata, îi laşi la răcorit.
Într-un vas pui soia, cartofii daţi prin răzătoarea mică, verdeaţa tocată, usturoiul pisat, ceapa tăiată mărunt, sarea şi piperul, după gust. Cu mâinile umezite, formezi biluţe din compoziţia obţinută. Treci aceste chifteluţe din soia prin pesmet, prin susan şi le pui la prăjit în ulei.
Întorci aceste chifteluţe din soia pe fiecare parte pentru a se rumeni.
Chiftelute vegetariene cu nuci
Chiftelute vegetariene cu nuci
sursa foto: Shutterstock