Chifteluţe crocante de legume
Pentru zilele în care îţi doreşti o gustare uşoară cu legume, încearcă o reţetă de chifteluţe crocante, care se prepară simplu şi rapid. Serveşte-le cu sos de usturoi, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
300 g dovlecei, daţi prin răzătoare 300 g morcovi, daţi prin răzătoare 2 căţei de usturoi, pisaţi 80 g făină 2 ouă 50 g ceapă verde tocată 2 linguri ulei sare piper sos de usturoi, opţional
Mod de preparare
Pui dovleceii într-o strecurătoare şi presari peste ei puţină sare. Îi laşi deoparte 10 minute, apoi îi storci foarte bine de zeamă. Îi transferi într-un bol mai mare. Amesteci cu morcovul, usturoiul, făina, ouăle uşor bătute şi ceapa verde. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Într-o tigaie, încingi uleiul, la foc mediu.
Modelezi chifteluţe din câte 3 linguri de compoziţie cu legume, turtindu-le uşor. Le rumeneşti în tigaie, 2-3 minute, pe fiecare parte, până devin crocante. Scoţi pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Condimentezi, după gust. Serveşti cu sos de ustruoi, opţional.
Sursa https://www.justataste.com