Chifteluţe de dovlecei

16 iunie 2015   Rețete cu legume

Dovleceii sunt preferaţi de mulţi dintre noi în mâncare, aşa că prepararea unor chifteluţe este chiar binevenită.

Ingrediente

4 dovlecei potriviţi 3 ouă 3 linguri făină 100 g telemea de oi 1 lingură mărar verde tocat 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri ulei pentru prăjit sare piper

Cum se prepară

Se curăţă dovleceii de coajă, se trec prin răzătoarea mare, se presară cu puţină sare şi se lasă să stea 10 minute, apoi se storc ­bine de zeamă. Se amestecă dovleceii cu ouăle bătute ca pentru omletă, făina, verdeaţa tocată şi brânza ­rasă. Se potriveşte gustul de ­sare (dacă mai este nevoie, deoarece brânza este sărată) şi, în funcţie de preferinţă, se adaugă puţin piper. Se ia cu lingura din compoziţia preparată şi se prăjesc chifteluţele în foarte puţin ulei. Se servesc calde sau reci.

Mai multe