Chifteluţe de legume

24 iunie 2015   Rețete cu legume

Nu e nevoie de multe ingrediente şi nici de foarte multă experienţă în bucătărie pentru prepararea acestei reţete!

Ingrediente

2 dovlecei 2 cartofi 1 morcov 3 fire ceapă verde 2 ouă 100 g făină 1 legătură mărar sare piper ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Cureţi morcovul de coajă, dai dovleceii pe răzătoarea mare şi morcovul pe cea mică. Fierbi cartofii în coajă şi, după ce au fiert, îi cureţi şi îi pasezi. Tai mărunt ceapa verde şi mărarul şi le amesteci cu legumele. Pui două linguri de făină, ouăle bătute, sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Iei câte o lingură din amestec, treci prin făină, îi dai formă de chiftea şi o prăjeşti în ulei încins. Prepari astfel toate chifteluţele şi le scoţi pe şerveţele absorbante, ca să se scurgă surplusul de ulei. Le poţi servi cu salată asortată sau cu iaurt amestecat cu usturoi.

Mai multe