Chifteluţe de quinoa cu dovlecel şi brânză

11 mai 2016   Rețete cu legume

Cu 3000-4000 de ani în urmă, quinoa a fost cultivată de locuitorii munţilor Anzi, ocupând un rol important în cultura lor. Incaşii o considerau o cereală sacră şi era des invocată în ritualuri. În timpul cuceririi Americii de Sud de către spanioli, coloniştii au oprit cultivarea ei, din cauză că era specificată des în cadrul ceremoniilor religioase. Poţi prepara cele mai gustoase chifteluţe de quinoa cu dovlecei şi brânză.

Chifteluţe de quinoa cu dovlecel şi brânză - Ingrediente

Pentru chifteluţe 200 g quinoa, nepreparată 2 dovlecei, fără coajă şi daţi pe răzătoare 1 cană brânză feta fărâmiţată 2 linguri roşii uscate, tocate 2 linguri mărar, tocat 3 linguri pesmet 2 oua, bătute 1 căţel usturoi, pisat sare piper ulei de măsline

4 linguri iaurt gras

1 castravete murat, tocat fin

1 lingură mărar

1 căţel usturoi, pisat

sare

piper

Chifteluţe de quinoa cu dovlecel şi brânză - Mod de preparare

Amestecă quinoa cu o cană şi jumătate de apă într-o oală medie. Lasă să dea în clocot. Acoperă, dai focul la minimum şi laşi să fiarbă până când se înmoaie quinoa, cam 15 minute.

Storci bine dovlecelul dat pe răzătoare, pentru a elimina excesul de lichid. Într-un vas mare, amesteci quinoa, dovlecelul, brânza, usturoiul, mărarul, roşiile uscate, ouăle, pesmetul, sare şi piper.Amesteci bine. Formezi chifteluţe din această compoziţie. dacă tind să se destrame, mai adaugi pesmet, câte o lingură de fiecare dată.

Încingi ulei într-o tigaie mai mare la flacără medie. Aşezi chiftelel în tigaie şi le laşi câte 5 minute pe fiecare parte. Le aşezi pe o farfurie şi le laşi să se răcească.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele şi serveşti cu chiftele.

sursa: http://www.lavenderandmacarons.com/

Mai multe