Ciorbă concentrată de legume
Această ciorbă este un regal şi o bucurie a simţurilor, aromelor şi gusturilor, de care se va bucura oricine.
Ingrediente (4 porţii)
2 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1/4 ţelină 2 tulpini de ţelină 1 fir de praz (partea albă) 1 ardei gras 2 linguri ulei 1 cutie de roşii în bulion 2 linguri ulei pătrunjel verde leuştean verde borş sare piper
Cum se prepară
Se curăţă legumele, se spală, se taie după preferinţă şi se călesc cu uleiul bine încins şi 2-3 linguri de apă. Se amestecă uşor, ca să nu se lipească de fundul vasului, şi se mai adaugă puţină apă caldă.
Când s-au înmuiat, se adaugă roşiile din conservă, se acoperă cu doi litri de apă caldă şi se lasă să fiarbă până când totul este bine pătruns. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se adaugă borşul. După 2-3 clocote, se ia de pe foc, se adaugă verdeaţa tocată şi se serveşte.