Ciorbă de dovlecei şi fasole verde

1 iulie 2015   Rețete cu legume

O combinaţie de două legume absolut delicioase în această vară!

Ingrediente

5 dovlecei 500 g fasole verde 2 morcovi 1 ţelină 8 roşii 1 ceapă 3 linguri de orez 2 linguri ulei sare piper 1 legătură mărar zeamă de lămâie, opţional apă

Mod de preparare

Căleşti, în ulei încins, ceapa tăiată mărunt, ţelina şi morcovii daţi prin răzătoare. Laşi câteva minute şi torni 5 l de apă. Ţii pe foc până când s-au înmuiat uşor rădăcinoasele şi adaugi fasolea verde, curăţată şi tăiată în două. Laşi câteva minute şi adaugi dovleceii tăiaţi cuburi şi orezul spălat. Potriveşti gustul de sare şi piper. Între timp, dai roşiile prin răzătoare şi le torni în ciorbă. Laşi să fiarbă tomatele şi să se combine aromele şi stingi focul. Presari mărarul tăiat fin. Dacă vrei ciorba mai acră, poţi adăuga zeamă de lămâie.

Mai multe