Ciorbă de fasole în bol de pâine
15 iunie 2017
Rețete cu legume
Este perfectă pentru postul Paştelui, şi-ţi vei dori să prepari iar şi iar tradiţionala ciorbă de fasole în bol de pâine.
De ce ai nevoie pentru ciorba de fasole în bol de pâine
300 g fasole
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras
1 păstârnac
500 ml borş acru
100 ml suc de roşii
pătrunjel, leuştean
1 praf de sare
2 pâini rotunde
Cum se prepară ciorba de fasole în bol de pâine
Speli fasolea în mai multe ape. O pui la fiert şi după câteva clocote schimbi apa. O laşi să fiarbă aproximativ 1 oră, după care adaugi legumele tocate, înafară de ardei. După ce legumele au fiert, adaugi ardeiul, sucul de roşii, un praf de sare şi borşul. Cu 1 minut înainte să stingi focul pui verdeaţa. Faci un capac la pâine şi scoţi miezul. Serveşti ciorba în pâine.