Ciorbă de fasole în bol de pâine

15 iunie 2017   Rețete cu legume

Este perfectă pentru postul Paştelui, şi-ţi vei dori să prepari iar şi iar tradiţionala ciorbă de fasole în bol de pâine.

De ce ai nevoie pentru ciorba de fasole în bol de pâine

300 g fasole

1 ceapă

1 morcov

1 ardei gras

1 păstârnac

500 ml borş acru

100 ml suc de roşii

pătrunjel, leuştean

1 praf de sare

2 pâini rotunde

Cum se prepară ciorba de fasole în bol de pâine

Speli fasolea în mai multe ape. O pui la fiert şi după câteva clocote schimbi apa. O laşi să fiarbă aproximativ 1 oră, după care adaugi legumele tocate, înafară de ardei. După ce legumele au fiert, adaugi ardeiul, sucul de roşii, un praf de sare şi borşul. Cu 1 minut înainte să stingi focul pui verdeaţa. Faci un capac la pâine şi scoţi miezul. Serveşti ciorba în pâine.

Mai multe