Ciorbă de gulii cu orez şi smântână

11 mai 2015   Rețete cu legume

Gulia nu este o legumă des întâlnită în bucătăria noastră şi este păcat. E plină de vitamine şi nutrienţi. Unde mai pui că este bună şi în diete!

Ingrediente

3 gulii 2 morcovi ½ ţelină 1 ardei gras 1 cartof 1 dovlecel 1 ceapă 5-6 ciuperci proaspete 1 lingură orez 2 linguri ulei pătrunjel verde 4 linguri smântână zeamă de lămâie sare piper

Preparare

Cureţi guliile de coajă şi restul zarzavaturilor, le speli, le tai cuburi sau fâşii, după caz, şi le căleşti cu ulei şi două linguri de apă până se înmoaie. Adaugi orezul spălat,

acoperi cu apă caldă şi laşi totul să fiarbă 15-20 de minute, până când sunt bine fierte. Potriveşti gustul de sare, piper, adaugi zeamă de lămâie, după preferinţă, şi dregi cu o lingură de smântână.

Serveşti supa caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi piper proaspăt măcinat şi adaugi restul de smântână direct în farfurie.

Mai multe