Ciorbă de post cu perişoare
Şi pentru că Postul Paştelui bate la uşă, îţi propunem o reţetă cu ciorbă de post cu perişoare.
De ce ai nevoie pentru ciorba de post cu perişoare
Pentru ciorbă
1 ceapă
1 morcov
2 cartofi
1 rădăcină pătrunjel
1 păstârnac
1 praf de sare
1 legătură pătrunjel
1 l borş
2 linguri ulei
Pentru perişoare
100 g ciuperci tocate
½ pungă granule de soia
2 linguri făină
1 lingură orez
1 cartof fiert
½ chiflă
Cum se prepară ciorba de post cu perişoare
Curăţă legumele pentru ciorba de post cu perişoare, toacă-le, taie-le în funcţie de cât de mari le vrei şi pune-le la fiert în apă cu sare şi puţin ulei. Între timp prepară perişoarele.
Zdrobeşte cartoful fiert şi amestecă-l cu restul ingredientelor. Înmoaie chifla, scurge-o de apă şi pune-o în compoziţia de perişoare. Amestecă şi formează perişoare cu mâna udă. Pune-le în ciorbă, adaugă borşul fiert puţin în prealabil şi lasă să clocotească 20-25 de minute.
Când este gata ciorba de post cu perişoare, presari pătrunjel tocat pe deasupra.
Ciorba de varza acra cu ciuperci