Ciorbă de post cu perişoare

18 februarie 2015   Rețete cu legume

Şi pentru că Postul Paştelui bate la uşă, îţi propunem o reţetă cu ciorbă de post cu perişoare.

De ce ai nevoie pentru ciorba de post cu perişoare

Pentru ciorbă

1 ceapă

1 morcov

2 cartofi

1 rădăcină pătrunjel

1 păstârnac

1 praf de sare

1 legătură pătrunjel

1 l borş

2 linguri ulei

Pentru perişoare

100 g ciuperci tocate

½ pungă granule de soia

2 linguri făină

1 lingură orez

1 cartof fiert

½ chiflă

Cum se prepară ciorba de post cu perişoare

Curăţă legumele pentru ciorba de post cu perişoare, toacă-le, taie-le în funcţie de cât de mari le vrei şi pune-le la fiert în apă cu sare şi puţin ulei. Între timp prepară perişoarele.

Zdrobeşte cartoful fiert şi amestecă-l cu restul ingredientelor. Înmoaie chifla, scurge-o de apă şi pune-o în compoziţia de perişoare. Amestecă şi formează perişoare cu mâna udă. Pune-le în ciorbă, adaugă borşul fiert puţin în prealabil şi lasă să clocotească 20-25 de minute.

Când este gata ciorba de post cu perişoare, presari pătrunjel tocat pe deasupra.

Ciorba de varza acra cu ciuperci

Ciorba de varza acra cu ciuperci

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba de legume in paine

Ciorba de legume in paine

Mai multe