Ciuperci cu sos alb
Din când în când mai prepar această reţetă, care ste foarte uşoară şi săţioasă.
Ingrediente
600 g ciuperci
1 fir praz
sare
piper
boia dulce
200 g tăieţei
Pentru sos
1 lingură unt
2 linguri făină
500 ml lapte
100 g telemea sau caşcaval ras
1 lingură muştar
sare
piper
coacăze (opţional)
Mod de preparare: Căleşti în puţin ulei ciupercile spălate şi tăiate până se rumenesc. Adaugi prazul tăiat mărunt şi laşi la foc mic până scade apa lăsată de ciuperci şi se înmoaie prazul. Condimentezi cu sare, boia şi piper.
Topeşti untul la foc mic, adaugi treptat făina amestecând continuu, apoi torni laptele puţin câte puţin, continuând să amesteci. Laşi să fiarbă la foc mic 10 minute, adaugi brânza fără să te opreşti din amestecat. Condimentezi cu sare, piper şi puţin muştar. Când este gata, adaugi, opţional, coacăzele.
Serveşti ciupercile cu tăieţei fierţi în apă cu sare, murături şi sosul turnat peste.