Ciuperci cu usturoi, la cuptor

2 iunie 2017   Rețete cu legume

Fie că îţi doreşti un preparat uşor sau o garnitură gustoasă pentru friptura preferată, ciupercile cu usturoi te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

60 g unt, topit

1 lingură ulei

1 kg ciuperci întregi

4 căţei de usturoi, pisaţi

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă cimbru

rozmarin

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci untul, usturoiul şi zeama de lămâie. Condimentezi cu cimbru, rozmarin, sare şi piper, după gust. Ungi o tavă cu puţin ulei. Aşezi în ea ciupercile spălate şi curăţate.

Amesteci cu compoziţia de unt şi usturoi. Dai la cuptor, aproximativ 12-15 minute, până îşi schimbă culoarea. Serveşti imediat.

Sursa http://damndelicious.net

Mai multe