Ciuperci umplute cu spanac şi cartofi
Chiar dacă multe persoane nu se dau în vânt după legume, trebuie să ştii că acestea conţin numeroase vitamine şi minerale, cât şi alte substanţe nutritive. Prepară-ţi chiar azi o tavă cu ciuperci umplute şi vei vedea cât sunt de delicioase în combinaţie cu spanacul şi cartofii fierţi. Şi aşa vei ieşi învingătoare la capitolul aperitive simple şi delicioase.
Ingrediente
12 ciuperci albe champignon 325 g piure de cartofi 80 g spanac congelat 50 g pesmet 2 linguri unt moale ¼ linguriţă sare 1 praf piper usturoi pudră, după gust
Mod de preparare
Speli şi cureţi ciupercile de impurităţi şi le tai picioruşul, astfel încât să rămână doar pălăriile. Decongelezi spanacul, îl fierbi şi îl scurgi. Preîncălzeşti cuptorul. Aşezi ciupercile pe o tavă de copt, tapetată cu folie de aluminiu. Amesteci piureul de cartofi cu spanacul şi umpli ciupercile. Amesteci pesmetul cu untul topit, sarea, piperul şi usturoiul şi presari compoziţia peste fiecare ciupercuţă umplută. Dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute şi verifici din când în când ca să nu se ardă prea tare pesmetul. Le serveşti imediat.
Sursa + foto: theprettybee.com
Ciuperci umplute cu cremă de brânză