Clătite cu legume

13 februarie 2015   Rețete cu legume

Nu mai e mult până să se instaleze primăvara şi pe tarabele din piaţă, dar chiar şi acum , când încă mai dârdâim de frig putem găsi tot ce ne trebuie pentru aceste clătite cu legume.

Ingrediente pentru clătite cu legume

Pentru clătite 4 ouă 1 lingură suc de spanac 200 ml apă minerală 200 ml bere, făină sare, piper

300 g caşcaval

300 g şuncă presată

4 ouă fierte tari

2 cepe roşii

2 ardei graşi (de culori diferite)

1 legătură ceapă verde (codiţele)

1 salată verde

5-6 roşii cherry

50 g măsline fără sâmburi

frunze de mentă

Mod de preparare pentru clătite cu legume

Se prepară două feluri de clătite. Se bat două ouă cu sare, se adaugă 3-4 linguri de făină, berea şi un praf de piper, se amestecă bine şi se ­lasă la frigider 15 mi­nute, apoi se coc clătitele, una câte una. Se bat celelalte două ouă cu un praf de sare şi puţin piper. Se adaugă o lingură de suc de spanac, 3-4 linguri de făină şi apă minerală ­până se formează un aluat ­care curge, ca o smântână grosuţă. Se lasă la frigider 15 minute, apoi se coc clătitele, una câte una.

Se taie caşcavalul şi şunca presată felii subţiri, ardeii şi salata verde se taie ­fâşii, ceapa roşie rondele, ouăle fierte şi măslinele felii subţiri, iar roşiile cherry se taie pe jumătate. Se umplu clătitele cu ingredientele pregătite şi se rulează. Se lasă la frigider o oră să se fixeze ingredientele, apoi se taie fiecare clătită în 2-3 bucăţi. Se prind câte două bucăţi diferite de clătite cu un băţ de frigăruie, aşezând la capete câte o o jumătate de roşie. Clătitele cu legume se ornează cu codiţe de ceapă verde, frunze aromate de mentă şi se ­servesc.

Mai multe