Clătite cu legume
Nu mai e mult până să se instaleze primăvara şi pe tarabele din piaţă, dar chiar şi acum , când încă mai dârdâim de frig putem găsi tot ce ne trebuie pentru aceste clătite cu legume.
Ingrediente pentru clătite cu legume
Pentru clătite 4 ouă 1 lingură suc de spanac 200 ml apă minerală 200 ml bere, făină sare, piper
300 g caşcaval
300 g şuncă presată
4 ouă fierte tari
2 cepe roşii
2 ardei graşi (de culori diferite)
1 legătură ceapă verde (codiţele)
1 salată verde
5-6 roşii cherry
50 g măsline fără sâmburi
frunze de mentă
Mod de preparare pentru clătite cu legume
Se prepară două feluri de clătite. Se bat două ouă cu sare, se adaugă 3-4 linguri de făină, berea şi un praf de piper, se amestecă bine şi se lasă la frigider 15 minute, apoi se coc clătitele, una câte una. Se bat celelalte două ouă cu un praf de sare şi puţin piper. Se adaugă o lingură de suc de spanac, 3-4 linguri de făină şi apă minerală până se formează un aluat care curge, ca o smântână grosuţă. Se lasă la frigider 15 minute, apoi se coc clătitele, una câte una.
Se taie caşcavalul şi şunca presată felii subţiri, ardeii şi salata verde se taie fâşii, ceapa roşie rondele, ouăle fierte şi măslinele felii subţiri, iar roşiile cherry se taie pe jumătate. Se umplu clătitele cu ingredientele pregătite şi se rulează. Se lasă la frigider o oră să se fixeze ingredientele, apoi se taie fiecare clătită în 2-3 bucăţi. Se prind câte două bucăţi diferite de clătite cu un băţ de frigăruie, aşezând la capete câte o o jumătate de roşie. Clătitele cu legume se ornează cu codiţe de ceapă verde, frunze aromate de mentă şi se servesc.