Clătite cu legume la cuptor
Cea mai bună combinaţie de legume în câteva clătite tocmai bune pentru cină.
Ingrediente (5 porţii)
Pentru aluat 2 ouă 400 ml lapte 250 g făină ulei
500 g ciuperci
4-5 ardei graşi ori capia
2 cepe
sare
ulei
piper
60 g unt
70 g făină
sare
piper
zeamă legume sau apă
nucşoară
50 ml lapte
100 g smântână
busuioc (pentru ornat)
Mod de preparare
Amesteci ingredientele pentru clătite, torni aluat cu polonicul într-o tigaie unsă cu puţin ulei şi le coci pe ambele părţi. E bine să le faci mai grosuţe.
Speli ciupercile şi le toci. Speli ardeii, îi cureţi de cotor şi seminţe, apoi îi tai bucăţele şi toci ceapa. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. După 2 minute, adaugi ardeii şi ciupercile. Potriveşti de sare şi piper, acoperi cu capacul şi laşi să se înăbuşe 10-15 minute.
Pentru sos, topeşti untul şi căleşti făina. Torni supă de legume sau apă până când obţii o compoziţie ca o smântână fluidă. Laşi să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, condimentezi cu sare, după gust, nucşoară şi adaugi laptele şi smântâna, amestecând continuu. Umpli fiecare clătită cu compoziţie de ciuperci şi ardei şi le serveşti cu sos, piper presărat şi cu frunze de busuioc.