Conopidă pane

8 octombrie 2014   Rețete cu legume

Dacă ieri, ţi-am propus o reţetă delicioasă de conopidă la cuptor, azi te provocăm să găteşti conopidă pane. Mai avem şi alte reţete cu această legumă gustoasă, aşa că fiţi pe fază.

Ingrediente

1 kg conopidă 4 ouă 100 g făină 100 g pesmet ulei pentru prăjit sare piper oţet

Mod de preparare

Se spală conopida bine, se desface în bucheţele şi se lasă în apă cu puţin oţet 10 minute, pentru a elimina eventualii gândăcei ascunşi între bucheţele, după care se

fierb în apă cu sare 10 minute. Se scurg într-o strecurătoare.

Separat, se bat ouăle cu făina, sare şi piper, după preferinţă, se diluează cu puţină apă până se obţine un aluat ca de clătite.

Se trec bucheţelele prin aluatul preparat, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins, rumenindu-se pe toate părţile.

Se servesc ca atare, garnisite cu soteuri de legume sau ca şi garnitură la diverse fripturi.

sursa foto: Fotolia

Mai multe