Conopidă şi broccoli gratinate

9 septembrie 2015   Rețete cu legume

Se întâmplă de multe ori ca celor cărora nu le blace broccoli să poată să mănânce conopida fără probleme. Dar noi am mers mai departe şi am combinat ambele legume într-un singur fel de mâncare- Numai pentru cunoscători!

Ce ai nevoie

500 g conopidă 300 g broccoli 2 căţei de usturoi 200 g smântână 3 ouă unt 150 g caşcaval sare piper

Cum se prepară

Se curăţă conopida şi broccoli, se fierb în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, apoi se scot şi se lasă să se scurgă. Se desfac conopida şi broccoli bucheţele şi se aşază într-o formă unsă cu unt. Se amestecă smântâna cu ouăle bătute şi usturoiul pisat, se potriveşte gustul de sare şi de piper şi se toarnă compoziţia peste legume. Se presară caşcavalul ras şi se dă totul la cuptor pentru 35 de minute.

Mai multe