Cremă de legume

19 martie 2015   Rețete cu legume

O cremă de legume cu multe roşii, în această zi rece poate fi remediul perfect.

Ingrediente

2 cartofi 3 morcovi potriviţi 1 ţelină mică 2-3 cepe verzi (sau 1 ceapă uscată) pulpă de roşii din conservă (sau 5 roşii proaspete, bine coapte) 2 linguri ulei pătrunjel uscat (sau proaspăt) 500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie) sare piper crutoane 2 l apă

Mod de preparare

Cureţi legumele, le tai mărunt, adaugi ulei, sare, piper, trei linguri de apă şi le sotezi. Adaugi roşiile peste legume, pui doi litri de apă caldă, acoperi şi fierbi 30 de minute, după care mixezi legumele. Adaugi pătrunjel, potriveşti de sare şi acreşti, după preferinţă, cu borş de casă (fiert separat) sau cu zeamă de lămâie. După 2-3 clocote, o poţi servi cu crutoane.

Mai multe