Crochete de spanac
Potrivite pentru acest anotimp, crochetele de spanac sunt deliciul unei cine reuşite.
Ingrediente (4 porţii)
1 kg spanac
2 ouă
50 g caşcaval ras
2 linguri făină
2 linguri smântână groasă
50 g parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare 5-6 minute, îl scurgi în strecurătoare şi îl toci mărunt. Amesteci piureul de spanac cu smântâna, cu ouăle, făina, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Modelezi cu palmele umezite crochete rotunde, pe care le fierbi în apă cu sare, la foc domol, ca să nu se desfacă. Când sunt gata, le scoţi cu spumiera într-un castron şi le păstrezi calde. Le serveşti presărate cu parmezan ras. Crochetele pot fi şi prăjite în ulei, în loc de a fi fierte. În cazul acesta, ele se trec prin ou şi pesmet şi apoi se rumenesc în ulei fierbinte. Se servesc calde, cu smântână deasupra.