Crostini din cartofi dulci
Crostini din cartofi dulci sunt ideali pentru mese ușoare, bufete elegante sau gustări creative, oferind o notă gourmet cu un aer rustic.
Ingrediente
2 cartofi dulci, mari
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
100 g brânză feta
80 g gem de merișoare
12 jumătăți de nuci pecan
frunze proaspete de salvie, pentru decor
Mod de preparare
Speli cartofii și îi tai felii rotunde de aproximativ 1 cm grosime. Le pui pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu ulei de măsline pe ambele părți și le condimentezi cu sare și piper.
Coci în cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului, până devin moi și ușor rumenite. Pui pe fiecare felie de cartof dulce puțină brânză sfărâmată, o linguriță de gem de merișoare și o jumătate de nucă pecan. Decorezi cu frunzulițe de salvie.