Cum să faci spanac gratinat
Reţeta noastră de spanac gratinat este exact aşa cum ar trebui să fie mâncat spanacul: cu multă brânză! Te învăţăm cum să faci spanac gratinat, cea mai bună reţetă, în aşa fel încât să nu fie zemos, dar să un sos bogat. Este o mâncare potrivită pentru fiecare zi şi este foarte potrivită şi pentru felul principal.
Cum să faci spanac gratinat - Ingrediente
3 linguri unt 1 ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, pisat 1/4 cană făină 2 1/2 căni lapte sare 1/8 linguriţă nucşoară 1,5 kg spanac dezgheţat, tocat şi scurs 1/2 cană parmezan, dat pe răzătoare piper 1/2 cană brânză Gruyere răzuită
Cum să faci spanac gratinat - Mod de preparare
Încingi cuptorul, ungi o tavă cu puţină grăsime şi dai deoparte. Pui o tigaie mare la flacără medie şi topeşti untul. Adaugi ceapa şi laşi pe foc 3-4 minute până devine translucidă. Adaugi apoi usturoiu şi mai laşi un minut.
Pui făina şi laşi pe foc, amestecând din când în când pentru încă un minut. Adaugi laptele, sare şi nucşoară şi amesteci bine. Laşi pe foc până bolboroseşte şi apoi dai focul mai mic şi laşi să fiarbă 10 minute, amestecând din când în când.
Storci bine de tot spanacul. E un pas foarte important! Dacă nu-i storci bine şi nu elimini toată apa, e posibil să nu-ţi iasă reţeta. Pui spanacul şi parmezanul în sos şi amesteci bine. Guşti şi asezonezi cu sare şi piper, dacă este necesar.
Transferi în tavă şi presari brânza Gruyere. Dai la cuptor 28-30 de minute sau până se rumeneşte pe deasupra.
sursa: http://everydaydishes.com/
Piept de pui umplut cu spanac şi feta
Piept de pui umplut cu spanac şi feta