Curry cu broccoli și tofu

11 martie 2025   Rețete cu legume

Un preparat sănătos, aromat și plin de culoare, curry-ul cu broccoli și tofu este perfect pentru o masă hrănitoare și reconfortantă.

Ingrediente

200 g tofu ferm, tăiat cuburi

300 g broccoli, desfăcut în buchețele mici

3 căței de usturoi, tocați fin

200 g roșii pasate

200 ml lapte de cocos

2 linguri ulei de cocos

1 linguriță pudră curry

1 lingură suc de lămâie

2 cepe mari, tocate grosier

1 lingură ghimbir, proaspăt ras

1 linguriță turmeric

1 linguriță chimion măcinat

sare

piper

½ linguriță boia dulce

1 legătură mică de coriandru proaspăt

Mod de preparare

Încălzești o lingură de ulei într-o tigaie mare. Prăjești cuburile de tofu 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii. Le scoți din tigaie și le pui deoparte.

În aceeași tigaie, adaugi restul de ulei. Călești ceapa 3-4 minute, până devine translucidă. Adaugi usturoiul și ghimbirul, gătești încă un minut. Presari pudra de curry, turmericul, chimionul și boiaua peste ceapă. Amesteci bine un minut, pentru a potența aromele.

Adaugi roșiile pasate și le lași să fiarbă 5 minute, până ce se transformă într-un sos gros. Pui buchețelele de broccoli și torni laptele de cocos. Adaugi sare și piper. Acoperi tigaia și fierbi 7-10 minute, până ce broccoliul devine fraged, dar crocant.

Pui cuburile de tofu prăjite în curry și amesteci ușor. Mai lași să fiarbă 2-3 minute. Storci suc de lămâie peste curry. Presari coriandru proaspăt deasupra. Servești curryul cald, alături de orez basmati sau quinoa.

Mai multe