Curry cu tofu
Un curry cu tofu este o alegere excelentă pentru o masă vegetariană, sănătoasă și plină de arome.
Ingrediente
400 g tofu
200 g mazăre prefiartă
1 conservă roșii
2 linguri pastă de roșii
2 linguri pudră de curry
2 linguri ulei de cocos sau de măsline
1 ceapă
3 căței de usturoi
1-2 cm ghimbir proaspăt
2 morcovi
2 linguri sos de soia
sare și piper
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Tai tofu în cuburi și îl prăjești într-o tigaie cu puțin ulei pentru a-i da o textură crocantă. Într-un wok, încălzești uleiul de cocos sau de măsline la foc mediu, adaugi ceapa și o călești până devine translucidă, pui usturoiul zdrobit, ghimbirul ras și morcovii daţi prin răzătoarea mică. Călești 5-7 minute, amestecând ocazional.
Adaugi roșiile din conservă cu tot cu suc și pasta de roșii. Amesteci bine și lași să fiarbă 5 minute. Pui pudra de curry, ghimbirul ras și amesteci pentru a combina bine condimentele cu sosul.
Pui boabele de mazăre. Fierbi 5-10 mi nute, până când legumele sunt fierte, dar încă crocante. Torni sosul de soia, pui sare și piper. Servești, cald, în boluri, asezonat cu boabe de mazăre și pătrunjel proaspăt.