Dovleac umplut

4 noiembrie 2025   Rețete cu legume

Ce-ai zice dacă ai ieşi din cotidian cu dovleac umplut? Reţeta este un pic mai migăloasă, dar rezultatul justifică „deranjul“.

Ingrediente

1 dovleac mic

150 g năut fiert

100 g quinoa

1 linguriță boia dulce

sare

2 căței de usturoi

200 g ciuperci champignon

2 linguri ulei de măsline

1 ardei gras roșu

1 ceapă medie

½ linguriță cimbru uscat

piper

Mod de preparare

Speli dovleacul, îi tai capacul și scoți semințele cu o lingură. Freci pulpa dovleacului cu puțin ulei, sare și piper.

Pui dovleacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coci 30 de minute, până se înmoaie ușor, dar își păstrează forma.

Între timp, clătești quinoa și o fierbi în apă cu puțină sare, aproximativ 15 minute, până absoarbe lichidul.

Toci ceapa, usturoiul, ciupercile și ardeiul.

Încingi restul de ulei într-o tigaie, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute, apoi adaugi ciupercile și ardeiul. Sotezi până se evaporă lichidul. Pui năutul și quinoa peste legumele sotate, condimentezi cu boia, cimbru, sare și piper, și amesteci bine.

Umpli dovleacul cu amestecul obținut și-l mai coci încă 20 de minute. Îl tai pe jumătate și servești.

Mai multe