Dovlecei în crustă de fulgi de porumb
Piaţa abundă în dovlecei iar acum este momentul perfect să profiţi de gustul lor. Încearcă o reţetă crocantă în crustă de fulgi de porumb, care se potriveşte de minune cu un sos de usturoi sau sos tzatziki.
Ingrediente
2 ouă
2 dovlecei
ulei
150 g făină
200 g fulgi de porumb
sare
piper
sos de usturoi, opţional
sos tzatziki, opţional
Mod de preparare
Speli bine dovleceii şi îi feliezi rondele de 3-4 mm grosime. Aşezi pe o farfurie şi presari sare peste ele pentru a le ajuta să elimine zeama. Laşi deoparte 5-7 minute, apoi le ştergi cu un prosop de hârtie absorbant, pe ambele părţi.
Pui într-un bol făina, în altul fulgii de porumb mărunţiţi, iar într-un al treilea baţi ouăle cu un praf de sare, puţin piper şi 1 lingură de făină. Treci rondelele de dovlecei prin făină, apoi prin compoziţia de ou, iar la final prin fulgii de porumb. Prăjeşti într-o tigaie, în ulei încins, la temperatură medie, până când se rumenesc. Serveşti cu sos de usturoi sau sos tzatziki, opţional.
Sursa http://www.itsallabouttheyummy.com