Dovlecei în crustă de fulgi de porumb

25 iulie 2017   Rețete cu legume

Piaţa abundă în dovlecei iar acum este momentul perfect să profiţi de gustul lor. Încearcă o reţetă crocantă în crustă de fulgi de porumb, care se potriveşte de minune cu un sos de usturoi sau sos tzatziki.

Ingrediente

2 ouă

2 dovlecei

ulei

150 g făină

200 g fulgi de porumb

sare

piper

sos de usturoi, opţional

sos tzatziki, opţional

Mod de preparare

Speli bine dovleceii şi îi feliezi rondele de 3-4 mm grosime. Aşezi pe o farfurie şi presari sare peste ele pentru a le ajuta să elimine zeama. Laşi deoparte 5-7 minute, apoi le ştergi cu un prosop de hârtie absorbant, pe ambele părţi.

Pui într-un bol făina, în altul fulgii de porumb mărunţiţi, iar într-un al treilea baţi ouăle cu un praf de sare, puţin piper şi 1 lingură de făină. Treci rondelele de dovlecei prin făină, apoi prin compoziţia de ou, iar la final prin fulgii de porumb. Prăjeşti într-o tigaie, în ulei încins, la temperatură medie, până când se rumenesc. Serveşti cu sos de usturoi sau sos tzatziki, opţional.

Sursa http://www.itsallabouttheyummy.com

Mai multe