Dovlecei pane
29 februarie 2016
Rețete cu legume
Pentru zilele în care ai renunţat la carne, îţi recomandăm o porţie caldă de dovlecei pane.
De ce ai nevoie pentru dovlecei pane
2 dovlecei
1 cană făină
1 ou
50 ml lapte
sare
piper
ulei pentru prăjit
mujdei
Cum se prepară dovlecei pane
Speli dovleceii şi îi tai rondele groase, aruncând capetele. Presari puţină sare deasupra şi laşi câteva minute deoparte. Amesteci laptele cu oul şi jumătate din cantitatea de făină pâna obţii un aluat ca de clătite, pui sare şi piper şi dai puţin la rece. Restul de făină îl pui pe o farfurie. Încingi uleiul într-o tigaie. Treci fiecare felie de dovlecel prin făina de pe farfurie, apoi prin aluat şi le pui la prăjit în baie de ulei. Le ţii pâna se rumenesc frumos şi le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Serveşti rondelele pane cu mujdei.