Dovlecei umpluţi cu orez şi soia. Reţetă de post
9 martie 2016
Rețete cu legume
Nu suntem încă în Postul Paştelui, dar ne pregătim cu tot felul de reţete.
Ingrediente
3 dovlecei potriviţi
2 cepe
1 cană orez
1/2 cană soia granule
2 linguri pastă de tomate
2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare: Tai dovleceii jumătate pe orizontală şi îi scobeşti de miez cu o linguriţă. Granulele de soia le pui la fiert în apă cu sare şi după aceea le pui la scurs.
Într-o cratiţă căleşti ceapa dată pe răzătoarea mare, adaugi orezul spălat bine, granulele de soia şi laşi să fiarbă la foc mic până fierbe orezul.
Adaugi pasta de tomate şi condimentezi cu sare şi piper. Laşi compoziţia să se răcească puţin, umpli dovleceii, după care îi aşezi într-un vas uns cu ulei şi îi introduci la cuptor 10-15 minute, pentru a se înmuia.