Farfalle cu ciuperci și spanac
Această rețetă de paste este cremoasă, aromată și ușor de preparat. Ciupercile adaugă savoare, iar spanacul oferă un plus de prospețime.
Ingrediente
300 g paste farfalle
250 g ciuperci champignon, feliate
150 g spanac proaspăt (sau congelat, decongelat înainte)
2 căței de usturoi, tocați fin
50 ml ulei de măsline
200 ml smântână pentru gătit
30 g parmezan ras
sare
piper
1 linguriță oregano
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le scurgi și păstrezi o cană din apa în care au fiert.
Într-o tigaie, încălzești uleiul de măsline la foc mediu. Adaugi usturoiul și îl gătești un minut, până devine auriu. Pui ciupercile feliate și le lași pe foc 5-7 minute, până ce se înmoaie și își pierd lichidul. Adaugi spanacul peste ciuperci și amesteci 2-3 minute, până ce se înmoaie. Dacă folosești spanac congelat, mai lași un minut suplimentar. Torni smântâna pentru gătit peste ciuperci și spanac. Asezonezi cu sare, piper și oregano, după gust. Lași să fiarbă ușor 2-3 minute, până ce sosul se îngroașă puțin.
Adaugi pastele fierte în tigaie și amesteci bine, astfel încât să fie acoperite de sos. Dacă sosul este prea gros, mai torni câteva linguri din apa în care au fiert pastele. Presari parmezan ras deasupra și servești.