Farfalle cu ciuperci și spanac

5 noiembrie 2025   Rețete cu legume

Farfalle cu ciuperci și spanac este un preparat perfect pentru iubitorii de paste și legume.

Ingrediente

300 g paste farfalle

1 ceapă mică

250 g ciuperci champignon

200 g spanac proaspăt

2 căței de usturoi

2 linguri ulei de măsline

100 ml smântână lichidă vegetală

1 lingură parmezan ras

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgi și păstrezi o cană din apa în care au fiert. Cureți și toci ceapa, usturoiul și ciupercile.

Încingi uleiul într-o tigaie largă, călești ceapa și usturoiul 2-3 minute. Adaugi ciupercile și sotezi până scad și se rumenesc ușor. Pui spanacul și amesteci până se înmoaie, circa 2 minute, torni smântâna lichidă, condimentezi cu sare și piper și amesteci.

Adaugi pastele fierte și, dacă e nevoie, puțină apă de la fiert, pentru o textură cremoasă. Presari parmezanul ras înainte de servire.

Mai multe