Fasole verde gratin

20 mai 2025   Rețete cu legume

Fasole verde gratin este perfectă ca fel principal vegetarian sau ca garnitură sofisticată.

Ingrediente

1 kg fasole verde

2 cepe

300 g ciuperci fierte şi feliate

200 g brânză Ceddar

3 căței de usturoi

2 linguri ulei

sare

piper

Ingrediente

Speli și cureți fasolea verde, apoi o lași la scurs. Cureți ceapa și o tai rondele, iar usturoiul îl mărunțești.

Încingi uleiul și adaugi usturoiul, amesteci și pui fasolea. Potrivești gustul de sare și de piper și o călești 5 minute, apoi o scoți.

Adaugi în același ulei ceapa și o caramelizezi, apoi o scoți pe un șervețel absorbant.

Răstorni fasolea într-o tavă unsă cu puțin ulei, pui ciupercile, adaugi brânza dată prin răzătoare, amesteci, apoi nivelezi și așezi deasupra ceapa caramelizată. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 20 de minute.

Mai multe