Fasole verde sotată, cu dressing de muştar

23 iunie 2017   Rețete cu legume

Dacă îţi place fasolea verde, e musai să încerci această reţetă delicioasă. Delicioasă şi sotată în unt, fasolea verde se combină cu un dressing simplu, făcut cu zeamă de lămâie, muştar şi ulei de măsline. Rezultatul este de-a dreptul delicios!

Ingrediente

2 linguri unt 2-3 cepe mari 1 linguriţă zahăr sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust 700 g fasole verde proaspătă, curăţată şi tăiată în bucăţi de 5 cm 4 linguri ulei de măsline 2-3 linguriţe zeamă de lămâie 1 ½ linguriţă muştar de Dijon

Mod de preparare

Într-o tigaie, topeşti untul la foc mediu spre mic. Cureţi ceapa, o tai pe jumătate şi o tai fin. Sotezi ceapa în unt, amestecând ocazional, 10-12 minute, până devine foarte moale.

Adaugi zahărul şi continui să sotezi ceapa, amesteci din când în când, aproximativ 3 minute sau până când se rumeneşte. Condimentezi cu sare şi piper şi dai de pe foc.

Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşezi fasolea verde într-o tavă mare de aragaz. O stropeşti cu 2 linguri de ulei de măsline şi amesteci ca să fie complet acoperită de ulei. Condimentezi cu sare. Dai tava la cuptor 10-12 minute, până devine crocantă şi moale.

Într-un bol încăpător, amesteci zeama de lămâie cu muştarul şi cu cele 2 linguri de ulei rămase. Adaugi fasolea verde făcută la cuptor şi amesteci. Condimentezi cu sare şi piper. Serveşti tecile fierbinţi sau la temperatura camerei, cu ceapa caramelizată pe deasupra.

Sursa + foto: www.seasonedkitchen.com

www.seasonedkitchen.com

Mai multe