FOTO Rulouri de varză cu legume
Folosită în fel şi fel de preparate, de la salate, la plăcinte, varza este un aliment nelipsit din bucătărie. Iar în combinaţie cu brânza, obţii un preparat care îţi va răsfăţa papilele gustative.
Ingrediente
1 varză de mărime potrivită 350 g brânză feta 2 ouă 200 g ciuperci tăiate 1 legătură pătrunjel 1 ceapă roşie 3 căţei usturoi 4 linguri ulei sare piper
Mod de preparare
Încingi 2 linguri de ulei, căleşti ceapa tăiată fin, apoi adaugi usturoiul zdrobit. Pui ciupercile, pătrunjelul tocat, amesteci şi ţii pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. Potriveşti de sare şi de piper. Dai deoparte.
Tai cotorul verzei şi desfaci frunzele. Pui apă la fiert cu sare şi, când a dat în clocot, opăreşti frunzele. Ai grijă să nu le laşi mai mult de 1 minut, pentru ca foile să nu se înmoaie prea tare.
După ce ai scurs bine frunzele, le aşezi pe o farfurie. Pui într-un vas 300 g de brânză, ouăle, ciupercile gătite şi amesteci.
Cu o lingură, pui compoziţia în frunzele de varză şi rulezi, ca la sarmale. Aşezi rulourile într-o tavă tapetată, torni uleiul rămas şi presari restul de brânză. Laşi la cuptor 30-40 de minute