Friptura de varza la gratar

29 septembrie 2025   Rețete cu legume

Dacă vrei o garnitură sănătoasă și plină de savoare, încearcă această rețetă simplă și surprinzător de gustoasă.

Ingrediente

o varză medie
1 legătură de mărar
pătrunjel
salvie și mentă
sare și piper după gust

Mod de preparare

Varza se taie în felii groase, de aproximativ 2-3 cm, astfel încât să rămână ferme pe grătar. Verdețurile se adună într-un mic buchet, care va fi folosit pentru a unge varza în timpul gătirii. Feliile se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare și piper, apoi se așază pe grătarul încins.

Secretul stă în verdețuri: pe măsură ce varza se rumenește, fiecare felie se unge cu buchetul parfumat de ierburi, lăsând aromele proaspete să pătrundă în frunzele fragede. Se întorc de câteva ori, până când capătă dungi aurii și miros îmbietor.

Rezultatul? O varză fragedă la interior, crocantă la exterior, cu un parfum de grădină și un gust care aduce aminte de mesele în aer liber.

” Se poate si la gratar cu Prajiturela”, care se difuzeaza la TV Paprika.

 


Mai multe