Fritatta cu ciuperci, roşii şi dovlecei
Câteodată, cele mai bune dimineţi sunt cele pe care le începi cu o omletă cu de toate. Varianta italienească, fritatta, e la fel de gustoasă. Iar combinaţia de azi este una care te poate inspira.
Pentru 4 persoane Preparare 20' Dificultate mică
Ingrediente
1 ceapă, tăiată julien
1 dovlecel, feliat
jumătate cană ciuperci feliate
2-3 roşii
4 ouă
4 albuşuri
2 linguriţe ulei măsline
un sfert linguriţă sare
piper
fulgi de chili
frunze busuioc
Mod de preparare
Sparge cele 4 ouă întregi într-un bol, adaugă cele 4 albuşuri şi asezonează cu puţină sare, piper, fulgi de chili şi frunze de busuioc. Bate bine şi dă deoparte.
Încinge uleiul într-o tigaie. Pune fiile de dovlecel, ciupercile şi ceapa şi lasă pe foc 1-2 minute, amestecând din când în când.
Ia tigaia de pe foc şi varsă ouăle bătute, aranjează roşiile tăiate felii şi bagă la cuptor pentru 8-10 minute. Serveşte imediat această fritatta pufoasă.
sursa: mytastycurry.com