Găluşte de cartofi

17 iulie 2014   Rețete cu legume

Cartoful poate fi gătit în fel şi chip. Variante sunt nenumărate. Iat-o pe cea pe care ţi-o propunem azi:

Dificultate medie Preparare 60' Pentru 6 porţii

Ingrediente

Pentru aluat

600 g cartofi albi făinoşi

4 linguri ulei

2 ouă

200 g făină

1 praf de sare

Pentru umplutură

gem de fructe (sau fructe)

Pentru crustă

50 g unt

seminţe de mac

50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare

Speli cartofii şi îi fierbi cu tot cu coajă în apă cu sare. Cureţi coaja, dai cartofii pe răzătoarea cu găuri mici, îi amesteci cu uleiul, ouăle şi făina. Frămânţi un aluat consistent şi

omogen.

Modelezi suluri de aluat din care tai bucăţi, le aplatizezi în palmă, adaugi în mijloc gem de fructe (după preferinţă) sau fructele preferate macerate cu zahăr în prealabil, apoi strângi aluatul sub formă de găluşcă.

Umpli un vas de 3-4 l cu apă, adaugi un praf de sare şi aduci apa la punctul de fierbere. Adaugi găluştele umplute şi le laşi să fiarbă până se ridică deasupra. Le scoţi cu spumiera deoparte,

le rumeneşti în unt topit şi le tăvăleşti prin seminţe de mac. Le serveşti imediat pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.

sursa foto: StockFood

Mai multe