Găluşte de cartofi
Cartoful poate fi gătit în fel şi chip. Variante sunt nenumărate. Iat-o pe cea pe care ţi-o propunem azi:
Dificultate medie Preparare 60' Pentru 6 porţii
Ingrediente
Pentru aluat
600 g cartofi albi făinoşi
4 linguri ulei
2 ouă
200 g făină
1 praf de sare
Pentru umplutură
gem de fructe (sau fructe)
Pentru crustă
50 g unt
seminţe de mac
50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie
Mod de preparare
Speli cartofii şi îi fierbi cu tot cu coajă în apă cu sare. Cureţi coaja, dai cartofii pe răzătoarea cu găuri mici, îi amesteci cu uleiul, ouăle şi făina. Frămânţi un aluat consistent şi
omogen.
Modelezi suluri de aluat din care tai bucăţi, le aplatizezi în palmă, adaugi în mijloc gem de fructe (după preferinţă) sau fructele preferate macerate cu zahăr în prealabil, apoi strângi aluatul sub formă de găluşcă.
Umpli un vas de 3-4 l cu apă, adaugi un praf de sare şi aduci apa la punctul de fierbere. Adaugi găluştele umplute şi le laşi să fiarbă până se ridică deasupra. Le scoţi cu spumiera deoparte,
le rumeneşti în unt topit şi le tăvăleşti prin seminţe de mac. Le serveşti imediat pudrate cu zahăr aromatizat cu vanilie.
sursa foto: StockFood