Gazpacho de castraveți
Gazpacho de castraveți este o variantă răcoritoare și ușor diferită de gazpacho-ul clasic, care de obicei conține roșii.
Ingrediente
500 g castraveți
30 ml ulei de măsline
1 ardei gras verde
1 ceapă mică sare
2 căței de usturoi
200 g iaurt grecesc
15 ml oțet de vin alb
200 ml apă rece
piper
castravete și mărar, pentru decor
Mod de preparare
Cureți castraveții de coajă și îi tai bucăți mari. Tai ardeiul gras bucăți mari, eliminând semințele. Pui toate legumele în blender, adaugi iaurtul, uleiul de măsline, oțetul și apa rece. Mixezi totul până obții o consistență fină și omogenă. Condimentezi gazpacho-ul cu sare și piper după gust.
Dai supa la frigider pentru cel puțin o oră, astfel încât să fie rece înainte de servire. Torni supa în boluri și decorezi cu cuburi de castravete și mărar proaspăt tocat.