Gnocchi de cartofi cu ciuperci şi feta
Nu mi se face des poftă de gnocchi, dar şi atunci când mi se întâmplă mă duc cu gândul la această reţetă.
Ingrediente (4 porţii)
500 g gnocchi de cartofi 250 g ciuperci de pădure tăiate 250 g ciuperci champignon tăiate 2 linguri unt 2 căţei usturoi pisaţi 1 linguriţă rozmarin 2/3 cană vin alb 1/3 cană brânză feta fărâmiţată pătrunjel tocat
Mod de preparare
Într-o oală medie, fierbi apă. Adaugi gnocchi şi îi prepari urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurge şi dă deoparte.
În timp ce gnocchi fierb, topeşti untul într-o tigaie la flacără medie. Adaugă ciupercile şi lasă-le pe foc 5 minute. Adaugă usturoiul şi rozmarinul şi mai lasă 1 minut pe foc.
Adaugă vinul şi lasă pe foc 3-4 minute, până se evaporă vinul, dar nu de tot. Pune gnocchi, amestecă cu grijă şi ma lasă pe foc 5-7 minute până când se rumenesc gnocchi puţin.
Dă tigaia la o parte şi presară feta deasupra. Presară şi pătrunjelul.
sursa: http://cooktoria.com/