Gogoşi cu ceapă verde
Clasicele gogoşi sărate pot fi îmbunătăţite cu nişte ceapă verde care abundă acum în pieţe.
Ingrediente (10 gogoşi)
500 g făină 1 plic drojdie uscată 3 ouă 200 ml smântână sare 2-3 linguri ulei 100 ml apă caldă 4 fire ceapă verde ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Speli ceapa verde, o scurgi şi o tai mărunt. Amesteci făina cernută cu ouăle bătute şi un praf de sare. Dizolvi drojdia în smântână şi torni peste făină.
Începi să frămânţi, apoi torni uleiul, apa caldă şi pui ceapa.
Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul. Îl împarţi în jumătate şi întinzi câte o foaie nu foarte subţire. Decupezi gogoşile cu o cană şi le prăjeşti într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, le scoţi pe şervete absorbante, pentru a înlătura excesul de ulei.
foto: profimedia