Hrișcă cu ciuperci

19 noiembrie 2025   Rețete cu legume

Hrișca cu ciuperci este un fel de mâncare sănătos, plin de aromă și perfect pentru orice moment al zilei.

Ingrediente

200 g hrișcă (boabe crude)

300 g ciuperci champignon, feliate

3 fire ceapă verde, tocate

2 linguri ulei

1 cățel de usturoi, tocat fin

400 ml apă sau supă de legume fierbinte

sare și piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare

Clătești hrișca în apă rece, apoi o scurgi bine.

Într-o tigaie mare, încingi uleiul și călești usturoiul 30 de secunde, apoi adaugi ciupercile. Le sotezi 5–6 minute, până se înmoaie și prind aromă. Adaugi hrișca și o amesteci 1 minut.

Torni apa fierbinte sau supa de legume, condimentezi cu sare și piper, acoperi cu capac și lași să fiarbă la foc mic 15–18 minute, până când hrișca absoarbe lichidul. Oprești focul, adaugi ceapa verde tocată și amesteci ușor.

Mai multe