Humus
Sunt zile în care nu mai ştii ce să găteşti, ca să fie şi bun, şi ceva nou, şi pe placul tuturor din familie. Aşa că de ce să nu încerci o reţetă simplă de humus? Vei vedea cât de uşor se prepară.
Ingrediente
500 g boabe năut 5 căţei usturoi pisaţi 4 linguriţe de (pastă de susan) tahina zeama de la 2 lămâi 1 linguriţă bicarbonat 4 linguri ulei măsline sare, după gust boia de ardei
Preparare
Alegi năutul de impurităţi, îl speli şi îl pui la înmuiat 12 ore, într-un vas cu apă rece în care ai dizolvat o linguriţă de bicarbonat. O scurgi, torni altă apă şi îl dai la fiert 2 ore, îl treci printr-un jet de apă rece, pentru a îndepărta cojile, apoi mixezi, până devine o pastă fină şi omogenă.
Adaugi tahina, usturoiul pisat şi puţină apă, dacă este prea gros, zeama de lămâie şi amesteci bine. La final, adaugi sarea, încorporezi uleiul şi îl serveşti decorat cu boia, după gust.
Foto: 123rf