Humus de sfeclă

17 decembrie 2014   Rețete cu legume

Iată că reţeta clasică de humus (din năut) poate fi înlocuită cu aceasta, de humus din sfeclă. De ce nu, la urma urmei? E alt gust, mai puţin aspru şi merită încercat.

Ingrediente

4 sfecle, spălate, curăţate de coajă, fierte şi tocate 2 linguri pastă tahini 5 linguri zeamă lămâie 1 căţel usturoi, pisat 1 lingură chimion 1 lingură coajă de lămâie răzuită sare piper

Mod de preparare

iată recomandarea noastră pentru fiertul sfeclei: îi tai capetele, o speli bine, pui într-o oală cu apă şi acoperită cu capac şi laşi la fiert până intră furculiţa uşor. O cureţi de coajă când s-a răcit.

Pui toate ingredientele într-un blender şi mixezi. Guşti şi potriveşti de condimente. Laşi să se răcească şi bagi la frigider unde poate să stea şi 3 zile.

sursa: simplyrecipes.com

Mai multe