Iahnie de fasole. Reţetă de post

21 octombrie 2015   Rețete cu legume

Reţeta ideală pentru zilele reci de post.

Ingrediente

400 g fasole 2 cepe potrivite, tocate mărunt 1 morcov tăiat cubuleţe 2 foi de dafin 3 linguri de bulion 1/4 legătură de pătrunjel câteva fire de mărar sare piper

Mod de preparare

Ca să fiarbă mai repede, fasolea se lasă la înmuiat 8-10 ore. Se pune fasolea la fiert. Se lasă să clocotească 10 minute, după care se schimbă apa. Se repetă această operaţiune de

2–3 ori. Între timp, se căleşte uşor ceapa, apoi se adaugă morcovul, bulionul şi foile de dafin şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Acest amestec se adaugă peste fasolea care e în ultima apă de fierbere. Apa trebuie să fie atâta cât să acopere fasolea. Se dă la cuptor, la foc mic, cam o oră şi se lasă să scadă. Se verifică după o oră dacă are suficientă apă. La sfârşit se adaugă mărar şi pătrunjel verde.

Mai multe